Retningslinjer i forbindelse med genåbningen af biograferne

Krav om coronapas for adgang til biograferne

Der er i forbindelse med genåbningen indført krav om, at du skal fremvise et gyldigt coronapas og ID for at få adgang til landets kulturinstitutioner.
Et gyldigt coronapas betyder, at du enten er testet negativ inden for de seneste 72 timer, er færdigvaccineret, eller har et positivt resultat af en Covid-19 test, der er mindst 14 dage og højst 180 dage gammelt regnet fra tidspunktet, hvor testen blev foretaget.

Du kan hjælpe din biograf med at minimere kødannelse ved allerede at have dokumentation samt gyldigt ID klar, når du ankommer til biografen.

Fremvisning af coronapasset kan både ske elektronisk og i papirformat. Læs mere om brugen af coronapas på følgende link:

Sådan bruger du coronapas

Du skal stadig bære mundbind eller visir, når du opholder dig stående inden for biografens område. Så snart du har sat dig i biografsædet, må du gerne tage det af.

Landets biografer har også implementeret en masse andre tiltag, der gør det sikkert og trygt for dig som gæst at gå i biografen og nyde en god film. Tiltag, der blandt andet betyder øget rengøring, blokering af sæder og rækker i salene, opsætning af håndspritdispensere o.m.a. Biograferne kan derfor stadig give dig gode filmoplevelser i trygge rammer.

For yderligere oplysninger ang. biografernes forholdsregler bedes du orientere dig hos din lokale biograf.