BabylonPremiere 19. januar 2023

Stjernespækket storfilm om 1920’ernes Hollywood med Brad Pitt og Margot Robbie

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
‘Overvældende kærlighedserklæring til filmmediet …’
Jyllands-Posten

I BABYLON får vi historien om stumfilmstjernernes fald og de nye talefilmstjerners indtog i en dekadent og ikke mindst underholdende tid i verdens mest berømte og berygtede filmby: Hollywood.

Filmen, der netop har vundet en Golden Globe for sin helt fantastiske musik, er instrueret af Damien Chazelle, der også har lavet oscarvinderne ’Whiplash’, ’La La Land’ og ’First Man’.
I filmens hovedroller ses Brad Pitt, Margot Robbie og stortalentet Diego Calva.

BABYLON foregår i 1920’ernes Los Angeles og er historien om overmenneskelige ambitioner og skandaløs livsstil i Hollywoods barndom. I filmen følger vi forskellige karakterers storhed og fald i en tid med uhæmmet dekadence og fordærv, og hvor skandaler, fest, sex og stoffer er hverdag.

Brad Pitt og Margot Robbie har tidligere, med stor succes, spillet overfor hinanden i Quentin Tarantinos ’Once Upon a Time... in Hollywood’, som Brad Pitt desuden vandt en Oscar for. Det er dog første gang, at de to skuespillere arbejder sammen med den oscarvindende instruktør Damien Chazelle.
Chazelle er en af vor tids mest succesfulde og anmelderroste filminstruktører, og med BABYLON hylder han Hollywood og filmens verden, som den så ud i filmbyens storhedstid. Både magien foran kameraet og det strålende, hektiske og hedonistiske liv blandt de glamourøse stjerner (og de mange vandbærere) får del i den fiktive, men faktainspirerede saga BABYLON.

Instruktør

Damien Chazelle

Medvirkende

Brad Pitt, Margot Robbie, Tobey Maquire, m.fl.

Distributør

UIP

Produktionsselskab

Paramount Pictures

Spilletid

3 timer 8 minutter