MØRKELAND bliver åbningsfilm i vores kommende jubilæumssæsonPremiere 22. august 2024

Det er med stor glæde, at vi i dag kan løfte sløret for, at det bliver den politiske thriller MØRKELAND, der skal åbne vores 30. sæson.

MØRKELAND er den længe ventede opfølger til den populære og prisvindende spillefilm ‘Kongekabale’ fra 2004, der blev set af over 550.000 i biografen, og er ligeledes baseret på en roman af Niels Krause-Kjær. Filmen byder på et gensyn med Anders W. Berthelsen i hovedrollen som journalist Ulrik Torp og hans kollega – nu redaktør – Henrik Moll, der spilles af Nicolas Bro.

MØRKELAND er en ny fortælling om Ulrik Torp, sat en hel generation efter vi forlod ham som ung graverjournalist med livet og karrieren foran sig. 20 år gået, Torp er blevet voksen og gråsprængt, og karrieren er blevet skiftet ud med arbejdsløshed og midtvejskrise. Fra det ståsted havner han i midten af en ny politisk konspiration.

Anders W. Berthelsen siger: ”Det var lidt specielt at komme tilbage til en karakter, som jeg lavede for 20 år siden, da karakteren Ulrik Torp jo også har levet i 20 år – ligesom jeg har. Derfor mødte vi hinanden i øjenhøjde igen, og det var fantastisk at få lov til at komme tilbage til KONGEKABALE/MØRKELAND-universet, som jeg holder sindssygt meget af.”

MØRKELAND er en selvstændig historie og er en topaktuel og hæsblæsende politisk thriller om demokratiets status. 

Sæson 2024/25’s fulde program
Vores dygtige filmudvalg er i fuld gang med at se utrolig mange film, så det kan vælge de allerbedste film til næste sæsons program. 
Resten af filmene i programmet bliver offentliggjort den 11. juni 2024.

Der kan købes medlemskab til sæson 2024/25 fra d. 1. august 2024.

Instruktør:

Mikkel Serup

Medvirkende:

Anders W. Berthelsen, Nicolas Bro, Mathilde Arcel, Sofia Nolsøe, Patrick A. Hansen, Charlotte Munck, Lene Maria Christensen, Tommy Kenter

Distributør

SF Studios