Umbraco doesnt work with publishing again!!

 

NÅR BEFRIELSEN KOMMER bliver åbningsfilm i Biografklub Danmarks kommende sæson 2023/24.

Vi er utrolig glade for og stolte over at kunne fortælle dig, at Anders Walters storfilm NÅR BEFRIELSEN KOMMER bliver åbningsfilm i næste sæson.

NÅR BEFRIELSEN KOMMER er en gribende fortælling om mod, og om at gøre det rigtige. Filmen har Pilou Asbæk, Katrine Greis-Rosenthal og det helt unge stortalent Lasse Peter Larsen i hovedrollerne samt Ulrich Thomsen, Morten Hee Andersen og Jens Jørn Spottag i de øvrige bærende roller.

NÅR BEFRIELSEN KOMMER handler om et af danmarkshistoriens kontroversielle – og mest oversete – kapitler i det 20. århundrede: Håndteringen af de hundredtusinder af tyske flygtninge, der kom til Danmark lige før og efter befrielsen af Danmark i foråret 1945. NÅR BEFRIELSEN KOMMER er skrevet og instrueret af Anders Walter, som modtog en Oscar i 2014 for kortfilmen Helium, og er efter flere års planlægning nu klar med sin første danske spillefilm.

En dansk familie i umuligt dilemma
Foråret 1945. Danmark har været besat i fem år. Forstanderfamilien på Ryslinge Højskole får vendt deres verden på hovedet, da de bliver beordret til at huse over 500 civile tyske flygtninge af den tyske værnemagt. Forstanderen Jakob (Pilou Asbæk) og hans hustru Lis (Katrine Greis-Rosenthal) sættes i et umuligt dilemma, da der hverken er mad nok eller lægehjælp til de mange syge flygtninge. Men hvis familien hjælper flygtningene, vil de blive stemplet som forrædere og dermed risikere at miste alt! Hvis Jacob og Lis ikke hjælper tyskerne, vil mange af dem sandsynligvis dø. Samtidig opdager de, at deres 12-årige søn, Søren (Lasse Peter Larsen), er begyndt at hjælpe modstandsbevægelsen, og familien presses til det yderste. Jacob og Lis skal nu træffe et valg, der vil ændre deres liv for altid.

Om filmen
Filmen er inspireret af virkelige begivenheder i 1945 og er optaget on location på og i områderne omkring Ryslinge Højskole på Fyn. Her blev der også i virkelighedens verden oprettet interneringslejr for tyske flygtninge i 1945.

NÅR BEFRIELSEN KOMMER er et gribende og nervepirrende drama om næstekærlighed og almindelige mennesker under ekstremt pres. En dramatisk og gribende skildring af mod, medmenneskelighed og integritet - og en fortælling om det grufulde dilemma mange danskere blev sat i, netop som de troede krigen var slut, og et nyt liv skulle til at begynde.

NÅR BEFRIELSEN KOMMER får biografpremiere over hele landet torsdag den 24. august 2023.
Resten af programmet

Vores dygtige filmudvalg er i denne tid i fuld gang med at se rigtig mange film, så de kan vælge de allerbedste film til næste sæsons program. Vi kan allerede fortælle, at der bliver meget at glæde sig til.

Resten af filmene i programmet bliver offentliggjort den 6. juni 2023.

Der kan købes medlemskab til sæson 2023/24 fra d. 1. august 2023.

Fotograf: Andreas Bastiansen