Biografer der viser The Father

Se biograflisten
The FatherPremiere 10. juni 2021

HJERTESKÆRENDE DRAMA MED OSCARVINDERNE ANTHONY HOPKINS OG OLIVIA COLMAN I ABSOLUT TOPFORM


"Florian Zellers Oscar-belønnede 'The Father' benytter et genialt greb til at give os indblik i en alzheimerpatients verden, men er samtidig meget mere end en sygdomsbeskrivelse."
Berlingske


Dagbladenes Bureau


”Et kunstværk”
Børsen


”Anthony Hopkins er blændende”
Alt for damerne


”Fremragende”
Cinema-Online


”Det var en fuldt fortjent Oscar til Anthony Hopkins”
Politiken


”En af sommerens store filmiske oplevelser”
JP


”Kan mærkes langt ud over lærredet”
Filmland


"Knusende inderligt portræt”
Soundvenue


”Stærk, rørende, tankevækkende og foruroligende”
Femina


Go’ Morgen Danmark (Casper og Ann)

Anthony er en kultiveret mand. Han lytter til opera, spiller klassisk musik og læser stor litteratur. Men Anthony har Alzheimers, og det skaber store udfordringer for hans omsorgsfulde datter, Anne. Hun forsøger at gøre tilværelsen så god som mulig for sin far ved at lade ham blive i sine vante omgivelser. Anthony skræmmer imidlertid alle sine hjemmeplejere væk, og efterhånden som hans greb om virkeligheden smuldrer, bliver Anne nødt til at træffe et svært valg – for sig selv og for sin far. Hopkins og Colman leverer skuespil i verdensklasse i denne gribende og stærke fortælling om den ubetingede kærlighed til dem, man elsker allerhøjest.

THE FATHER er baseret på det prisvindende og populære teaterstykke af Florian Zeller, som også har instrueret filmen. Manuskriptet er skrevet af den oscarvindende manuskriptforfatter Christopher Hampton, der er litterær bagmand bag store filmsucceser som SONING og FARLIGE FORBINDELSER. I rollen som Anthony ses Anthony Hopkins, der her leverer en af karrierens absolut stærkeste præstationer. Olivia Colman, der spiller datteren, er indenfor de seneste år blevet et af de mest eftertragtede navne i Hollywood og vandt da også i 2019 en Oscar for sin hovedrolle i THE FAVOURITE.

Instruktør

Florian Zeller

Medvirkende

Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots, Rufus Sewell, Olivia Williams

Producent

Trademark Father Limited, F Comme Film og Cine @ SAS

Distributør

Angel Films