Vi er utrolig glade og stolte over at kunne fortælle, at det rørende feelgood-drama BAMSE bliver Biografklub Danmarks åbningsfilm i sæsonen 2022/23.

BAMSE handler om ét af Danmarks store musikkoryfæer Flemming Bamse Jørgensen og er en hyldest til den folkekære danske musiker, der blandt andet har givet os klassikere som ”Vimmersvej”, ”Hvorfor går Louise til bal” og ”I en lille båd der gynger”. Filmen fortæller med varme, lun humor og et lydtæppe af hits hans ukendte og rørende livshistorie.

Filmen er instrueret af Henrik Ruben Genz, der i samarbejde med Bo Hr. Hansen også har skrevet manuskriptet. Anders W. Berthelsen, som vi i denne sæson har kunnet nyde i Rose, spiller titelrollen som Bamse, og Johanne Louise Schmidt, der blandt andet er kendt fra Borgen 3 og de seneste Afdeling Q-film, har rollen som Bamses kone, Käte.

BAMSE får biografpremiere over hele landet torsdag den 25. august 2022.

Om filmen
Bag det varme smil og smækbukserne gemmer der sig en stærk og rørende fortælling om en mands livslange stræben efter anerkendelse og kærlighed. Flemming Bamse Jørgensen bliver som den eneste af 12 søskende bortadopteret. Hans adoptivfar ønsker, at Flemming skal overtage familiens fabrik, men til faderens skuffelse vælger Flemming musikken og bliver frontmand i Bamses Venner. En splittet baggrund, der sætter sig dybe spor i Flemmings liv.
BAMSE er et varmt og menneskeligt drama, der med Bamses største hits som lydtæppe fortæller hans livshistorie.

Sæson 2022/23
Medlemskaber til den nye sæson kan købes fra den 1. august på her på hjemmesiden, i vores app og i udvalgte biografer.

Den kommende sæson vil igen byde på 10 spillefilm. Alle filmene vil med et Biografklub Danmark-medlemskab kunne opleves i biograferne til halv pris.

De 10 films biografpremierer vil være fordelt i perioden fra den 25. august 2022 til den 22. juni 2023, hvor den sidste af filmene får premiere.

Resten af Biografklub Danmarks filmprogram for sæson 2022/2023 vil blive offentliggjort i starten af juni.

Medlemskabet kan bruges i alle biografer, der viser filmene.

 

Fotokredit: Martin Dam Kristensen © Nimbus Film/Uppercut Media/Ja Film 2022